Мъст (Разследвания на Бънк Ромеро #4)

Aвтор: Емил Минчев

Издателство: Вижън Букс ООД

ISBN: 978-619-7585-05-6

Година на издаване: 2021

Корица: мека

Страници: 392

Формат: 13 х 20 см.

Език: български

Жанр: криминален, фантастика

Корична цена: 17,99 лв.

Описание

ЗЛОВЕЩА КОМБИНАЦИЯ ОТ ХОРЪР, МИСТЕРИЯ И ФАНТАСТИКА

Многомилионният мегаполис Унтерщат ври и кипи, раздиран от протести, корупция и престъпност. Градът се превръща в арена на сблъсък между две враждуващи фракции – надарените мутанти, които се раждат единствено на планетата Хаксан, и върлите местни мутантофоби, решени на всичко да им се противопоставят. Гастролът на прочутия в цялата галактика „Цирк на Сенките“ налива допълнително масло в огъня, тъй като артистите мутанти не крият политическите си пристрастия.

Когато един от цирковите артисти е отровен пред очите на частния детектив Бънк Ромеро, всички улики сочат към брата на жертвата, обаче той има желязно алиби. Бънк се съгласява да поеме случая, ала колкото по-близо стига до разплитането на загадката, толкова повече се убеждава, че под повърхността на града тлее нещо напълно неочаквано – коварен заговор, който може да има планетарни последици.

Емил Минчев е роден на 26. Х. 1984 г. в София. Завършил е Първа английска гимназия и СУ „Св. Климент Охридски“. Превел е близо 50 книги от английски език, сред които творби на Оскар Уайлд, Джейн Остин, Брам Стокър, Гийермо дел Торо, Ф. Скот Фицджералд, Ръдиард Киплинг и др. Автор е на шест романа, два сборника с разкази, статии по проблеми на изкуството и един киносценарий. „Мъст“ е четвъртият му роман за детектива Бънк Ромеро след „Нюх“, „Бяс“ и „Стръв“.